Welke tas is het beste voor het milieu?

Ga je boodschappen doen of winkelen? Neem dan je eigen stevige tas mee. Gratis plastic tasjes zijn sinds begin 2016 verboden. Daardoor is het aantal plastic tassen met 80 procent afgenomen naar 35 plastic tassen per persoon per jaar. Een papieren tas is niet beter voor het milieu.

Terug

Zelf een tas meenemen, dat is de beste keus!

Voor het milieu is het een goede keus om je eigen, stevige boodschappentas te gebruiken. Het meest milieuvriendelijk zijn stevige tassen (big shoppers) van (gerecycled) polypropyleen, PET, of jute. Ook een opvouwbaar nylon tasje is een duurzame keuze, en een katoenen tas als je hem vaker dan 75 keer gebruikt. Een draagtas met een stevig plastic handvat, die je bij de kassa van de supermarkt kunt kopen, is voor het milieu ook goed als je hem vaker dan 10 keer gebruikt.

Bron: Milieucentraal.nl/tas

TIP: Tas vergeten en toch een plastic tas gekocht? Gebruik die dan zo vaak mogelijk. Dat scheelt de volgende keer weer een plastic tas.

Meer berichten:

Netcongestie maakt Smart Energy Hubs bijna noodzakelijk!

Op steeds meer bedrijventerreinen ontstaan plannen voor Smart Energy Hubs. De Lifeport-regio wil daarin vooroplopen en daarom zijn er meerdere pilots. Ondernemers die daaraan meedoen zien het als een deel van de oplossing voor de problematiek rond netcongestie. Ook Remco Rutgers van AVR en Niels Straub van Duynie zien meer voordelen dan obstakels.

Een dag meelopen met… Jose Pedro Neto!

In ‘De dag van…’ nemen we een kijkje achter de schermen van een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbijkomen. Maak kennis met Jose Pedro Neto die verantwoordelijk is voor het opstarten van alle technische faciliteiten bij AVR locatie Rozenburg voor Project Phoenix.

Leren door simuleren!

Sommige situaties kun je niet in de praktijk oefenen, want dan ligt heel AVR stil – en dat willen we natuurlijk voorkomen. Daarom trainen onze operators met een computersimulator. Zo leren ze veilig alle ins en outs van het verbrandingsproces, zonder de dagelijkse operatie te verstoren.

In gesprek met Rob Schoorl over de kwaliteit van bodemas

De kwaliteitsnormen voor bodemas zijn de laatste jaren steeds strenger geworden. Een nieuwe, slimme installatie helpt ons om makkelijker aan deze eisen te voldoen én verbetert het verbrandingsproces. Senior Projectmanager Energy & Residues, Rob Schoorl, vertelt over deze innovatie en hoe die in Rozenburg al duidelijke voordelen oplevert.