Scandinavische schouders eronder!

Bij AVR zijn we dankbaar voor de steun die we hebben ontvangen van onze Scandinavische partners tijdens de uitdagende periode na de brand in onze installatie. Momenteel hebben we onze nascheidingsinstallatie in Rotterdam weer gedeeltelijk operationeel en het afval dat daaruit voortkomt, wordt deels naar Scandinavische landen getransporteerd voor verdere verwerking. We hebben onlangs ons eerste transport naar deze regio voltooid, wat een belangrijke stap is in ons herstelproces.

Terug

Samen staan we sterk!

Na de brand in september vorig jaar hebben we snel vergunningen aangevraagd in verschillende Scandinavische landen om ons nagescheiden afval daar te kunnen verwerken. In sommige gevallen hebben we kunnen voortbouwen op bestaande overeenkomsten met partners zoals Cores en Gemi, terwijl we in andere gevallen directe samenwerkingen zijn aangegaan met afnemers. We zijn verheugd over de ondersteuning die we ontvangen.

De totale hoeveelheid afval die we naar Scandinavië zullen transporteren, hangt af van verschillende factoren, waaronder de beschikbare verwerkingscapaciteit in zowel Nederland als de Scandinavische landen. De exacte timing van deze export is nog niet definitief vastgesteld, maar we streven ernaar om zoveel mogelijk afval zelf te verwerken zodra onze installatie weer volledig operationeel is.

Het afval wordt op verschillende manieren vervoerd, zowel per vrachtwagen als per schip, en we regelen soms zelf de logistiek, terwijl onze afnemers in andere gevallen verantwoordelijk zijn voor het transport.

Waarom kiezen we voor deze oplossing?

Bij AVR is het onze prioriteit om onze klanten te ontzorgen en ervoor te zorgen dat hun afval op een verantwoorde manier wordt verwerkt, zelfs tijdens uitdagende periodes zoals deze. Door gebruik te maken van een combinatie van binnenlandse en buitenlandse verwerkingsmogelijkheden kunnen we onze klanten blijven bedienen en tegelijkertijd ons herstelproces voortzetten.

Sinds de brand in september hebben we hard gewerkt om alternatieve oplossingen te vinden voor de verwerking van ons afval, en het feit dat we erin zijn geslaagd om al het afval van onze klanten te kunnen verwerken, is een mooi voorbeeld van veerkracht van ons team en de waardevolle samenwerkingen die we hebben opgebouwd.

We blijven ons inzetten om onze activiteiten te herstellen en te verbeteren, en we kijken ernaar uit om onze samenwerking met onze Scandinavische partners voort te zetten terwijl we deze uitdagende periode achter ons laten.

Meer berichten:

Een dag meelopen met… Jose Pedro Neto!

In ‘De dag van…’ nemen we een kijkje achter de schermen van een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbijkomen. Maak kennis met Jose Pedro Neto die verantwoordelijk is voor het opstarten van alle technische faciliteiten bij AVR locatie Rozenburg voor Project Phoenix.

Leren door simuleren!

Sommige situaties kun je niet in de praktijk oefenen, want dan ligt heel AVR stil – en dat willen we natuurlijk voorkomen. Daarom trainen onze operators met een computersimulator. Zo leren ze veilig alle ins en outs van het verbrandingsproces, zonder de dagelijkse operatie te verstoren.

In gesprek met Rob Schoorl over de kwaliteit van bodemas

De kwaliteitsnormen voor bodemas zijn de laatste jaren steeds strenger geworden. Een nieuwe, slimme installatie helpt ons om makkelijker aan deze eisen te voldoen én verbetert het verbrandingsproces. Senior Projectmanager Energy & Residues, Rob Schoorl, vertelt over deze innovatie en hoe die in Rozenburg al duidelijke voordelen oplevert.

Van gedachten wisselen met… Jeffrey en Marco

Deze keer vroegen we Jeffrey van der Leij (links) en Marco van Nimwegen (rechts) van AVR Rozenburg of ze ‘ALTIJD BEREIKBAAR’ moeten zijn voor hun werk. Vinden zij dit noodzakelijk en zijn ze het met elkaar EENS of juist ONEENS? Hieronder hun inzichten en verrassende antwoorden…