Samen de afvalberg verkleinen!

Gemeenten nemen maatregelen om de hoeveelheid afval te verminderen en laten inwoners betalen voor elke vuilniszak die ze inleveren. Dit noemen ze diftar: gedifferentieerd tarief. Het idee is simpel: mensen bewuster laten omgaan met afval(scheiding)!

Terug

Helaas blijkt betalen per vuilniszak in grote steden vaak niet succesvol en wordt afval regelmatig naast de ondergrondse containers achtergelaten.

Daarom kiezen steeds meer grote steden, zoals Utrecht, Rotterdam en Leiden, voor nascheiding van pmd-afval met behulp van machines. Dit betekent dat plastics, metalen en drankverpakkingen achteraf worden gescheiden en gerecycled.

Bron interview: AD Nieuws
Fotografie: ANP/Hans van Rhoon – Marcel van den Bergh – Arie Kievit
Illustratie: van Rossum Design

Meer berichten:

Een jaar na de brand zit afvalbedrijf AVR met grootste vastgoedclaim ooit!

Als een enorme brand bij de Rotterdamse afvalcentrale AVR eind september 2023 na ruim twee dagen eindelijk is geblust, overheerst bij ceo Yves Luca de opluchting: er zijn geen doden of gewonden gevallen. Hij beseft dan nog niet hoeveel ellende hem nog te wachten staat. ‘We waren verzekerd tot €500 mln. Daarmee redden we het waarschijnlijk niet.’

De eerste vraag voor de financial is: wie gaat dit betalen?

Een grote brand legde vorig jaar de grootste installatie van afvalverwerker AVR bijna een jaar stil. Wim Geuze, manager controlling, en zijn team van 10 controllers moesten flink aan de bak om operationele en financiële oplossingen te vinden en het bedrijf draaiende te houden.

De onmisbare rol van contractors

Contractors zijn een onmisbaar onderdeel van AVR. Maar wat doen ze precies en waarom zijn ze zo belangrijk voor AVR? Dat leggen onze site manager in Duiven, Remco Rutgers, en directeur van Van der Beek’s, Nico Groot Koerkamp, graag uit.