Een dag meelopen met… Jose Pedro Neto!

In ‘De dag van…’ nemen we een kijkje achter de schermen van een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbijkomen. Maak kennis met Jose Pedro Neto die verantwoordelijk is voor het opstarten van alle technische faciliteiten bij AVR locatie Rozenburg voor Project Phoenix.

Terug

Naam: Jose Pedro Neto

Leeftijd: 50 jaar en woonachtig in Rotterdam

Functie: Technisch Directeur sinds juli 2024 bij AVR Rozenburg

6:00

Ik sta op en ontbijt met mijn gezin. Daarna breng ik de kinderen naar school en rij door naar AVR.

8:30

Ik kom aan bij AVR, zet mijn laptop aan en check snel mijn mails voordat de eerste meeting begint.

9:30

In de eerste ‘commissioning meeting’ van vandaag bespreken we met verschillende afdelingen (o.a. Productie, Technische Dienst en Onderhoud) de status van het opstarten van de installaties.

We bepalen welke werkzaamheden prioriteit hebben en zorgen ervoor dat we elkaar niet in de weg lopen zodat alles veilig en efficiënt verloopt.

“Samen zorgen we ervoor dat alles veilig en efficiënt verloopt!”

10:00

Ik ga het terrein op om de problemen die tijdens de meeting naar voren zijn gekomen beter te begrijpen. Vandaag ga ik bijvoorbeeld naar de TSC om een beter beeld te krijgen van het systeem.

11:00

De managers en projectleiders geven een update aan het management over de voortgang van het Phoenixproject en we bespreken het plan van aanpak voor de komende periode. We zitten op de goede weg.

12:00

Tijd om te lunchen met collega’s. Een mooi moment om even bij te praten.

13:00

Arie Moerkerk van de afdeling LTM legt me uit wat er aan de hand is met de Roosteroven en Rookgasreiniging 5, die in onderhoud is. Het is erg waardevol om samen met een expert de bevindingen direct ter plaatse te bespreken en te zien.

14:00

Er zijn problemen met de besturing van de stoomkoelers (Y-streaks). Software Architect

Adriaan ten Kate geeft me een update en legt uit dat er meer tests nodig zijn.

15:00

Terug op mijn kantoor check ik mijn mail en ga met Ultimo en Trendminer aan de slag om meer inzicht te krijgen in de processen en prestaties van projecten.

16:00

In de tweede ‘commissioning meeting’ met Productie en Onderhoud bespreek ik de afgeronde werkzaamheden, de geplande activiteiten voor de aankomende nacht en vraag of er ondersteuning nodig is. Daarna loop ik nog een rondje over het terrein om de voortgang te zien.

18:00

De werkdag zit erop. Ik haal snel mijn zoontje op en ga naar huis waar we met het gezin aan tafel de dag doornemen.

 

Meer berichten:

AVR stijgt naar Trede 2 op de PSO-Prestatieladder

Goed nieuws: AVR heeft Trede 2 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dit onafhankelijke keurmerk van TNO laat zien dat we ons als organisatie actief inzetten voor een inclusieve arbeidsmarkt en werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onze certificering op Trede 2 betekent dat AVR bovengemiddeld presteert op het gebied van sociaal ondernemen in vergelijking met andere organisaties in Nederland.

Eneco en AVR Rozenburg hervatten warmtelevering in Rotterdam!

Na ruim 1,5 jaar bouw- en herstelwerkzaamheden is afvalverwerker AVR in Rozenburg weer in staat om warmte te leveren voor het warmtenet van Eneco. De afgelopen maanden werd de warmtelevering stap voor stap opgestart en sinds deze maand draait AVR weer op volle capaciteit.

Netcongestie maakt Smart Energy Hubs bijna noodzakelijk!

Op steeds meer bedrijventerreinen ontstaan plannen voor Smart Energy Hubs. De Lifeport-regio wil daarin vooroplopen en daarom zijn er meerdere pilots. Ondernemers die daaraan meedoen zien het als een deel van de oplossing voor de problematiek rond netcongestie. Ook Remco Rutgers van AVR en Niels Straub van Duynie zien meer voordelen dan obstakels.

Leren door simuleren!

Sommige situaties kun je niet in de praktijk oefenen, want dan ligt heel AVR stil – en dat willen we natuurlijk voorkomen. Daarom trainen onze operators met een computersimulator. Zo leren ze veilig alle ins en outs van het verbrandingsproces, zonder de dagelijkse operatie te verstoren.

In gesprek met Rob Schoorl over de kwaliteit van bodemas

De kwaliteitsnormen voor bodemas zijn de laatste jaren steeds strenger geworden. Een nieuwe, slimme installatie helpt ons om makkelijker aan deze eisen te voldoen én verbetert het verbrandingsproces. Senior Projectmanager Energy & Residues, Rob Schoorl, vertelt over deze innovatie en hoe die in Rozenburg al duidelijke voordelen oplevert.