De SWITCH: van de NSI naar productie (BEC)

Bij AVR kun je doorleren én verder kijken dan je eigen afdeling. Patrick Schaaf greep deze kans en maakte de overstap van de NSI naar de BEC.

Terug

“Ik begon als operator bij de NSI en groeide door naar hoofdoperator. Na drie jaar merkte ik dat ik toe was aan meer uitdaging. Ik kende het proces inmiddels goed en zocht meer diepgang en inhoud. Daarom ben ik, via AVR, de opleiding Operator C gaan volgen die ik in juli afgerond heb. Deze opleiding gaf mij niet alleen nieuwe kennis en vaardigheden, maar ook het vertrouwen om een nieuwe richting te kiezen.

Begin dit jaar solliciteerde ik op de functie 1e operator bij Productie. Al snel kreeg ik goed nieuws van HR en sinds 1 mei 2024 ben ik aan de slag. In mijn nieuwe rol ben ik verantwoordelijk voor de BEC, waar we niet recyclebaar afvalhout verbranden om energie te produceren.

Dit chemisch proces spreekt me enorm aan. Bij de NSI draait het om het recyclen van materialen, wat vooral een mechanisch proces is. Het werk bij Productie is erg afwisselend, en dat was in het begin even wennen. Ik moest vertrouwd raken met de nieuwe fabriek en de procestechnieken. Gelukkig zijn m’n collega’s erg behulpzaam en gemotiveerd. Ze nemen de tijd om alles uit te leggen en ik leer veel van ze. Tegelijkertijd stimuleer ik hen om ‘good housekeeping’ te hanteren, zodat de installatie netjes blijft. Ik heb het erg naar mijn zin en zie mezelf hier nog wel wat jaren rondlopen. Eerst wil ik me verder ontwikkelen in de BEC, en daarna doorgroeien naar allround operator.

AVR is een mooi bedrijf dat dit soort kansen stimuleert. Als je zelf initiatief neemt, kan er veel. Er liggen nog volop mogelijkheden voor mij.”

Meer berichten:

Netcongestie maakt Smart Energy Hubs bijna noodzakelijk!

Op steeds meer bedrijventerreinen ontstaan plannen voor Smart Energy Hubs. De Lifeport-regio wil daarin vooroplopen en daarom zijn er meerdere pilots. Ondernemers die daaraan meedoen zien het als een deel van de oplossing voor de problematiek rond netcongestie. Ook Remco Rutgers van AVR en Niels Straub van Duynie zien meer voordelen dan obstakels.

Een dag meelopen met… Jose Pedro Neto!

In ‘De dag van…’ nemen we een kijkje achter de schermen van een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbijkomen. Maak kennis met Jose Pedro Neto die verantwoordelijk is voor het opstarten van alle technische faciliteiten bij AVR locatie Rozenburg voor Project Phoenix.

Leren door simuleren!

Sommige situaties kun je niet in de praktijk oefenen, want dan ligt heel AVR stil – en dat willen we natuurlijk voorkomen. Daarom trainen onze operators met een computersimulator. Zo leren ze veilig alle ins en outs van het verbrandingsproces, zonder de dagelijkse operatie te verstoren.

In gesprek met Rob Schoorl over de kwaliteit van bodemas

De kwaliteitsnormen voor bodemas zijn de laatste jaren steeds strenger geworden. Een nieuwe, slimme installatie helpt ons om makkelijker aan deze eisen te voldoen én verbetert het verbrandingsproces. Senior Projectmanager Energy & Residues, Rob Schoorl, vertelt over deze innovatie en hoe die in Rozenburg al duidelijke voordelen oplevert.

Van gedachten wisselen met… Jeffrey en Marco

Deze keer vroegen we Jeffrey van der Leij (links) en Marco van Nimwegen (rechts) van AVR Rozenburg of ze ‘ALTIJD BEREIKBAAR’ moeten zijn voor hun werk. Vinden zij dit noodzakelijk en zijn ze het met elkaar EENS of juist ONEENS? Hieronder hun inzichten en verrassende antwoorden…