De SWITCH: van de NSI naar productie (BEC)

Bij AVR kun je doorleren én verder kijken dan je eigen afdeling. Patrick Schaaf greep deze kans en maakte de overstap van de NSI naar de BEC.

Terug

“Ik begon als operator bij de NSI en groeide door naar hoofdoperator. Na drie jaar merkte ik dat ik toe was aan meer uitdaging. Ik kende het proces inmiddels goed en zocht meer diepgang en inhoud. Daarom ben ik, via AVR, de opleiding Operator C gaan volgen die ik in juli afgerond heb. Deze opleiding gaf mij niet alleen nieuwe kennis en vaardigheden, maar ook het vertrouwen om een nieuwe richting te kiezen.

Begin dit jaar solliciteerde ik op de functie 1e operator bij Productie. Al snel kreeg ik goed nieuws van HR en sinds 1 mei 2024 ben ik aan de slag. In mijn nieuwe rol ben ik verantwoordelijk voor de BEC, waar we niet recyclebaar afvalhout verbranden om energie te produceren.

Dit chemisch proces spreekt me enorm aan. Bij de NSI draait het om het recyclen van materialen, wat vooral een mechanisch proces is. Het werk bij Productie is erg afwisselend, en dat was in het begin even wennen. Ik moest vertrouwd raken met de nieuwe fabriek en de procestechnieken. Gelukkig zijn m’n collega’s erg behulpzaam en gemotiveerd. Ze nemen de tijd om alles uit te leggen en ik leer veel van ze. Tegelijkertijd stimuleer ik hen om ‘good housekeeping’ te hanteren, zodat de installatie netjes blijft. Ik heb het erg naar mijn zin en zie mezelf hier nog wel wat jaren rondlopen. Eerst wil ik me verder ontwikkelen in de BEC, en daarna doorgroeien naar allround operator.

AVR is een mooi bedrijf dat dit soort kansen stimuleert. Als je zelf initiatief neemt, kan er veel. Er liggen nog volop mogelijkheden voor mij.”

Meer berichten:

In gesprek met Rob Schoorl over de kwaliteit van bodemas

De kwaliteitsnormen voor bodemas zijn de laatste jaren steeds strenger geworden. Een nieuwe, slimme installatie helpt ons om makkelijker aan deze eisen te voldoen én verbetert het verbrandingsproces. Senior Projectmanager Energy & Residues, Rob Schoorl, vertelt over deze innovatie en hoe die in Rozenburg al duidelijke voordelen oplevert.

Van gedachten wisselen met… Jeffrey en Marco

Deze keer vroegen we Jeffrey van der Leij (links) en Marco van Nimwegen (rechts) van AVR Rozenburg of ze ‘ALTIJD BEREIKBAAR’ moeten zijn voor hun werk. Vinden zij dit noodzakelijk en zijn ze het met elkaar EENS of juist ONEENS? Hieronder hun inzichten en verrassende antwoorden…

Een jaar na de brand zit afvalbedrijf AVR met grootste vastgoedclaim ooit!

Als een enorme brand bij de Rotterdamse afvalcentrale AVR eind september 2023 na ruim twee dagen eindelijk is geblust, overheerst bij ceo Yves Luca de opluchting: er zijn geen doden of gewonden gevallen. Hij beseft dan nog niet hoeveel ellende hem nog te wachten staat. ‘We waren verzekerd tot €500 mln. Daarmee redden we het waarschijnlijk niet.’

De eerste vraag voor de financial is: wie gaat dit betalen?

Een grote brand legde vorig jaar de grootste installatie van afvalverwerker AVR bijna een jaar stil. Wim Geuze, manager controlling, en zijn team van 10 controllers moesten flink aan de bak om operationele en financiële oplossingen te vinden en het bedrijf draaiende te houden.