Bijzondere samenwerking AVR, Petje af en WasteCraft

Op donderdag 27 oktober starten wij een bijzondere samenwerking. AVR, Petje af en WasteCraft slaan de handen ineen om van waardevolle grondstoffen uit het nagescheiden afval van veel gemeenten, origineel design te maken. Door bij dit project stichting Petje af te betrekken helpen we kinderen bewust te maken van de problematiek en de kansen in de circulaire economie. Waar anders kunnen wij deze samenwerking beter laten starten dan op de Dutch Design Week in Eindhoven?

Terug

Het afvalprobleem en duurzaamheid zijn belangrijke onderwerpen, maar niet altijd even leuk. Het Nederlandse bedrijf WasteCraft brengt daar verandering in door afval van bedrijven om te toveren in een prachtig design van hun eigen afval. Zo houdt WasteCraft de conversatie op een ludieke (en kunstzinnige) manier gaande. Petje af maakt zich sterk voor gelijke kansen voor kinderen tussen de 10 en 14 jaar die een extra steuntje in de rug kan gebruiken. Door Petje af erbij te betrekken, helpen we kinderen bij de bewustwording van de problematiek en de kansen in de circulaire economie.

Samen gaan zij aan de slag om vanuit gerecycled materiaal iets nieuws te ontwikkelen: WasteCraft ontwikkelt plaatmateriaal vanuit de afvalstromen van AVR, waarmee zij samen met kinderen van de Stichting Petje Af verschillende nieuwe producten gaan ontwikkelen en uitwerken voor productie. De resultaten hiervan worden op de Dutch Design Week in 2023 getoond.

De Dutch Design Week vormt daarom het perfecte decor voor deze unieke samenwerking tussen AVR-WasteCraft-Petje Af.

V.l.n.r.: Jasper de Jong, Commercieel Directeur AVR. Sven Noordhoek, CEO WasteCraft. Brecht van Schendel, Directeur-Bestuurder Stichting Petje af.

Meer berichten:

Een dag meelopen met… Jose Pedro Neto!

In ‘De dag van…’ nemen we een kijkje achter de schermen van een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbijkomen. Maak kennis met Jose Pedro Neto die verantwoordelijk is voor het opstarten van alle technische faciliteiten bij AVR locatie Rozenburg voor Project Phoenix.

Leren door simuleren!

Sommige situaties kun je niet in de praktijk oefenen, want dan ligt heel AVR stil – en dat willen we natuurlijk voorkomen. Daarom trainen onze operators met een computersimulator. Zo leren ze veilig alle ins en outs van het verbrandingsproces, zonder de dagelijkse operatie te verstoren.

In gesprek met Rob Schoorl over de kwaliteit van bodemas

De kwaliteitsnormen voor bodemas zijn de laatste jaren steeds strenger geworden. Een nieuwe, slimme installatie helpt ons om makkelijker aan deze eisen te voldoen én verbetert het verbrandingsproces. Senior Projectmanager Energy & Residues, Rob Schoorl, vertelt over deze innovatie en hoe die in Rozenburg al duidelijke voordelen oplevert.

Van gedachten wisselen met… Jeffrey en Marco

Deze keer vroegen we Jeffrey van der Leij (links) en Marco van Nimwegen (rechts) van AVR Rozenburg of ze ‘ALTIJD BEREIKBAAR’ moeten zijn voor hun werk. Vinden zij dit noodzakelijk en zijn ze het met elkaar EENS of juist ONEENS? Hieronder hun inzichten en verrassende antwoorden…