Biedt toekomstperspectief en voldoende begeleiding!

AVR staat altijd open voor verbeteringen. Niet alleen op het gebied van milieu, maar op elk gebied. Daarom is AVR ook gestart met het werken met de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). AVR helpt graag mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt aan een fijne baan. Working Future biedt hierbij coaching en ondersteuning aan de verschillende professionals.

Quirine Veth, drijvende kracht achter Working Future, vertelt hierover.

Terug

Professionele gelijkheid en inzicht in elkaars (professionele) culturele achtergrond

Niet-westerse professionals komen in Nederland in een hele andere (werk) cultuur terecht dan ze zijn gewend met daarnaast vaak ook nog een taalbarrière. Dit kan ervoor zorgen dat er op verschillende vlakken vragen ontstaan, zoals hoe je met formele, praktisch of sociale situaties omgaat. Het gaat hierbij om relatief simpele dingen als ‘hoe begroet ik collega’s’ tot de meer complexere zaken als ‘hoe ga ik om met deadlines en hoe presenteer ik mezelf tijdens vergaderingen’.

Met Working Future begeleid ik voor AVR het hele traject, dus van het eerste contact tot uiteindelijk een vast contract. Verder geef ik uiteenlopende trainingen, zodat mensen beter weten hoe ze met verschillende situaties om kunnen gaan. Hierdoor neemt het zelfvertrouwen van de werknemers en daarmee de gelijkheid op de werkvloer toe. Ik coach daarnaast de mensen ook nog op individueel niveau, want elke persoon is anders, loopt tegen andere dingen aan en elke persoon heeft weer zijn of haar eigen ‘rugzak’ waar ze mee om moeten gaan. En ik blijf het ongelooflijk mooi vinden om elke keer weer iemand te helpen, te zien hoe gemotiveerd mensen zijn en te zien hoe ze ondanks alle verschillen zich weten aan te passen en op die manier succes bereiken.

“Dit werk maakt mij zo gelukkig, dat ik nooit meer iets anders ga doen!”

Quirine Veth, Working Future

Biedt toekomstperspectief en voldoende begeleiding

Door mijn ervaring bij uiteenlopende bedrijven zie ik wel dat het enorm belangrijk is om als bedrijf een realistische vacature aan te bieden met voldoende begeleiding. Geef mensen de tijd om te leren, laat ze meewerken en zorg dat een leidinggevende ook de wil heeft om niet-westerse professionals dingen te leren. De wisselwerking is ontzettend belangrijk. Bij AVR gaat dat heel erg goed. Mensen krijgen de tijd om te leren, krijgen verantwoordelijkheid en ze hebben hier een toekomstperspectief. Zo zijn er al verschillende niet-westerse professionals gestart die nu een vast contract hebben en niet meer weg te denken zijn uit het team. En dat is precies waarom ik dit werk doe en wat mij gelukkig maakt. Om mensen weer op weg te helpen en ze te zien slagen!

Meer berichten:

Een jaar na de brand zit afvalbedrijf AVR met grootste vastgoedclaim ooit!

Als een enorme brand bij de Rotterdamse afvalcentrale AVR eind september 2023 na ruim twee dagen eindelijk is geblust, overheerst bij ceo Yves Luca de opluchting: er zijn geen doden of gewonden gevallen. Hij beseft dan nog niet hoeveel ellende hem nog te wachten staat. ‘We waren verzekerd tot €500 mln. Daarmee redden we het waarschijnlijk niet.’

De eerste vraag voor de financial is: wie gaat dit betalen?

Een grote brand legde vorig jaar de grootste installatie van afvalverwerker AVR bijna een jaar stil. Wim Geuze, manager controlling, en zijn team van 10 controllers moesten flink aan de bak om operationele en financiële oplossingen te vinden en het bedrijf draaiende te houden.

De onmisbare rol van contractors

Contractors zijn een onmisbaar onderdeel van AVR. Maar wat doen ze precies en waarom zijn ze zo belangrijk voor AVR? Dat leggen onze site manager in Duiven, Remco Rutgers, en directeur van Van der Beek’s, Nico Groot Koerkamp, graag uit.