close video

26 okt 2020 AVR werkt samen met The Ocean Cleanup

AVR heeft een overeenkomst gesloten met The Ocean Cleanup, de non-profit organisatie die technologie ontwikkelt om plastic te verwijderen uit de wereldzeeën, voor het ter beschikking stellen van hun locatie om het opgevangen afval te onderzoeken en te analyseren.

Het afval wordt bij AVR gereedgemaakt voor vervoer naar specialistische bedrijven op het gebied van verwerken en hergebruiken van plastics. Beide partijen benadrukken hierbij dat de samenwerking zich concentreert op logistieke ondersteuning (opslag en faciliteiten voor het sorteren van het opgevangen afval) en onderzoek, en niet gericht is op verbranding van het materiaal van The Ocean Cleanup.

AVR is blij en trots dat het op deze manier een steentje kan bijdragen aan het grote probleem van plastic in zee. Jasper de Jong, commercieel directeur van AVR: “The Ocean Cleanup is een organisatie die wereldwijd opzien baart, omdat het op een innovatieve manier in staat is om plastic uit zee te halen. Dat is enorm knap. Deze samenwerking past heel goed in onze doelstelling om bij te dragen aan een schone en duurzame wereld waarin niets onbenut blijft. Wij leveren als afvalverwerker op grote schaal warmte en vangen CO2 op voor hergebruik in de glastuinbouw. Daarnaast hebben wij Nederlands grootste plastic scheidingsinstallaties die plastic uit huishoudelijk afval haalt.”

Het plastic van The Ocean Cleanup wordt gesorteerd en geclassificeerd op het terrein van AVR en hiervandaan doorgevoerd naar recyclingbedrijven en onderzoeksinstellingen. De bedoeling is dat het plastic zoveel mogelijk wordt hergebruikt in nieuwe producten zoals The Ocean Cleanup zonebril!

The Ocean Clean Up introduceert het eerste product gemaakt van afval uit de zee!

Foto: The Ocean Cleanup