AVR stijgt naar Trede 2 op de PSO-Prestatieladder

Goed nieuws: AVR heeft Trede 2 behaald op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Dit onafhankelijke keurmerk van TNO laat zien dat we ons als organisatie actief inzetten voor een inclusieve arbeidsmarkt en werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onze certificering op Trede 2 betekent dat AVR bovengemiddeld presteert op het gebied van sociaal ondernemen in vergelijking met andere organisaties in Nederland.

Terug

Wat betekent dit voor AVR?

Bij AVR werken we elke dag aan een schonere wereld door afval om te zetten in energie en grondstoffen. Maar duurzaam ondernemen gaat verder – het betekent ook maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Dit doen we door:

        • Werkgelegenheid te bieden aan mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie binnen onze organisatie.
        • Samen te werken met sociale werkbedrijven en PSO-gecertificeerde leveranciers, zodat onze impact verder reikt dan alleen AVR.
        • Duurzaam te investeren in een inclusieve werkomgeving, waarin iedereen een eerlijke kans krijgt om bij te dragen aan onze missie.

Elke keer een trede hoger

De PSO-Prestatieladder bestaat uit vijf prestatieniveaus, van de Aspirant-status tot Trede 3. Hoe hoger de trede, hoe groter de sociale bijdrage. Ons behalen van Trede 2 bevestigt dat we op de goede weg zijn! Dit certificaat is zeker geen eindpunt, maar een stimulans om onze inzet voor een inclusieve arbeidsmarkt verder uit te breiden. We blijven kijken naar mogelijkheden om meer sociale impact te maken, zowel binnen AVR als in samenwerking met onze partners.

Meer weten?

Wil je meer weten over PSO? Kijk op www.pso-nederland.nl

Meer berichten:

Eneco en AVR Rozenburg hervatten warmtelevering in Rotterdam!

Na ruim 1,5 jaar bouw- en herstelwerkzaamheden is afvalverwerker AVR in Rozenburg weer in staat om warmte te leveren voor het warmtenet van Eneco. De afgelopen maanden werd de warmtelevering stap voor stap opgestart en sinds deze maand draait AVR weer op volle capaciteit.

Netcongestie maakt Smart Energy Hubs bijna noodzakelijk!

Op steeds meer bedrijventerreinen ontstaan plannen voor Smart Energy Hubs. De Lifeport-regio wil daarin vooroplopen en daarom zijn er meerdere pilots. Ondernemers die daaraan meedoen zien het als een deel van de oplossing voor de problematiek rond netcongestie. Ook Remco Rutgers van AVR en Niels Straub van Duynie zien meer voordelen dan obstakels.

Een dag meelopen met… Jose Pedro Neto!

In ‘De dag van…’ nemen we een kijkje achter de schermen van een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbijkomen. Maak kennis met Jose Pedro Neto die verantwoordelijk is voor het opstarten van alle technische faciliteiten bij AVR locatie Rozenburg voor Project Phoenix.

Leren door simuleren!

Sommige situaties kun je niet in de praktijk oefenen, want dan ligt heel AVR stil – en dat willen we natuurlijk voorkomen. Daarom trainen onze operators met een computersimulator. Zo leren ze veilig alle ins en outs van het verbrandingsproces, zonder de dagelijkse operatie te verstoren.

In gesprek met Rob Schoorl over de kwaliteit van bodemas

De kwaliteitsnormen voor bodemas zijn de laatste jaren steeds strenger geworden. Een nieuwe, slimme installatie helpt ons om makkelijker aan deze eisen te voldoen én verbetert het verbrandingsproces. Senior Projectmanager Energy & Residues, Rob Schoorl, vertelt over deze innovatie en hoe die in Rozenburg al duidelijke voordelen oplevert.