AVR steunt stichting Hotspot Hutspot

In 2020 zijn er veel mensen door corona in de ellende gekomen. Soms zo erg, dat ze zich geen warme maaltijd meer kunnen veroorloven. Stichting Hotspot Hutspot zet zich met hart en ziel in om deze mensen te voorzien van een warme maaltijd en sociaal contact. Reden voor AVR om 25.000 euro te doneren. Marie-Claire van der Schoor en Jasper de Jong van AVR brachten een bezoek om met eigen ogen te zien hoe goed dat geld terechtkomt.

Terug

Activeren en verbinden

Hotspot Hutspot zet zich in voor mensen die hun huis niet uit kunnen komen, onder de armoedegrens leven of door andere omstandigheden geen warme maaltijd kunnen nuttigen. Bob Richters is de bevlogen oprichter van de stichting. Bob: ‘We richten ons op het activeren en verbinden van mensen rond het thema voeding. Tieners bereiden samen met vrijwilligers gezonde maaltijden, die ze serveren in het restaurant of rondbrengen bij mensen thuis.’ De maaltijden hebben een heel toegankelijke prijs. Iedereen is welkom, niemand wordt buitengesloten. Marie-Claire: ‘het is mooi om te zien hoe zij mensen een toekomstperspectief bieden en hoeveel voldoening ze daaruit halen.’

Meer dan eten

Want dat het om veel meer gaat dan alleen een warme maaltijd, is al snel duidelijk. Bob helpt mensen ook om hun leven weer op de rails te krijgen. Zo krijgt een van de medewerkers rijles van een instructeur tijdens het bezorgen van de maaltijden. Een win-winsituatie.

Duurzaam

De stichting neemt naast de maatschappelijke betrokkenheid ook zeker haar verantwoordelijkheid op het gebied van milieu. De maaltijden zijn samengesteld uit reststromen van versproducten, producten uit de eigen buurtmoestuinen en uit zoveel mogelijk duurzaam geteelde seizoensproducten uit de regio. Hotspot Hutspot past zo praktisch mogelijk de door de VN opgestelde sustainable development goals toe om maatschappelijke winst te creëren. Mede daardoor staat de stichting op nummer 6 van de Duurzame 100, een lijst van groene denkers en doeners. Petje af!

We richten ons op het activeren en verbinden van mensen rond het thema voeding – Bob Richters

Waardevolle donatie AVR

De 25.000 euro worden goed besteed. Met de steun van AVR kan de stichting investeren in de aanschaf van een bezorgbusje, een vijftal horecakoelkasten en in ingrediënten voor hun maaltijden. Zo kunnen ze doorgaan met de fantastische dingen die zij doen.

Meer berichten:

Welke tas is het beste voor het milieu?

Ga je boodschappen doen of winkelen? Neem dan je eigen stevige tas mee. Gratis plastic tasjes zijn sinds begin 2016 verboden. Daardoor is het aantal plastic tassen met 80 procent afgenomen naar 35 plastic tassen per persoon per jaar. Een papieren tas is niet beter voor het milieu.

Het Groene Woud is twee AVR-bomen rijker!

Bij AVR blijft ‘zero waste’ het uitgangspunt, ook op het gebied van CO2. We zijn goed op weg met het afvangen van CO2, doorleveren aan de glastuinbouw en het verwerken tot bouwstof, maar soms moet je je meerdere erkennen. In dit geval in een boom. Die neemt CO2 niet alleen op, maar maakt er ook nog eens zuurstof van!

Duurzame werkplek voor AVR Duiven

AVR Duiven is gevestigd op het duurzaamste Nederlandse bedrijventerrein van 2020! Bedrijventerrein Innofase deed mee aan de Circular Economy Award, met prestigieuze mededingers als het Schiphol Trade Park en het Werkspoorkwartier in Utrecht. Uiteindelijk werd Innofase uitgeroepen tot ‘het beste voorbeeld van de circulaire economie.’ Het resultaat van goed teamwork!

Importheffing op afval? Dat kan groener!

December 2019: het Urgenda-vonnis verplicht de Nederlandse Staat om meer te doen tegen de uitstoot van broeikasgassen. Dat leidde er begin 2020 toe dat het kabinet een importheffing invoerde op afval. AVR roept nu samen met ARN, Attero en EEW onder de naam ‘De Afvalvergroeners’ op tot afschaffing van de importheffing. Niet op basis van onderbuikgevoel, maar met cijfers en feiten. AEC’s leveren namelijk juist een duurzame bijdrage aan de transitie naar een circulaire economie in 2050!

Mechanisch scheiden heeft de toekomst!

In de afgelopen tien jaar heeft de scheidingstechniek snelle stappen vooruit gemaakt. Daardoor kunnen we niet alleen méér plastic en drankenkartons uit het restafval halen dan je thuis kunt doen, maar is dit ook nog eens van steeds betere kwaliteit.