AVR schuift als expert aan bij IenW!

Adrie Huissoon, Adviseur duurzaamheid en huisvesting van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW), wilde meer zicht op de afvalstromen van Rijnstraat 8. Want wat gebeurt er eigenlijk met de koffiebekers, het plastic en het gft-afval van het pand waarin IenW gevestigd is? Om die afvalstromen goed in kaart te krijgen, nodigde IenW diverse experts uit voor het programma: Afvalscheiding: tussen droom en daad”. Jasper de Jong, commercieel directeur AVR was één van de experts die zijn visie mocht geven.

Terug

Jasper vertelt over hoe de nascheidingsinstallatie van AVR alle folies, plastics, drankkartons en metalen uit restafval weet te halen op zo’n manier dat ze direct klaar zijn voor recycling. Door goede scheiding van 50-60% van het PMD-afval bevordert AVR daadwerkelijk hergebruik van het PMD-afval, waar veel grote gemeenten 10-30% scheiding halen. Met die resultaten kun je thuiskomen. Bovendien is de techniek nog niet uitontwikkeld. Jasper noemt specifiek de steeds slimmer wordende near-infraroodscanners, maar gaat ook in op andere innovaties en proeven die lopen.

Bekijk de video voor zijn volledige verhaal:

Meer berichten:

De eerste vraag voor de financial is: wie gaat dit betalen?

Een grote brand legde vorig jaar de grootste installatie van afvalverwerker AVR bijna een jaar stil. Wim Geuze, manager controlling, en zijn team van 10 controllers moesten flink aan de bak om operationele en financiële oplossingen te vinden en het bedrijf draaiende te houden.

De onmisbare rol van contractors

Contractors zijn een onmisbaar onderdeel van AVR. Maar wat doen ze precies en waarom zijn ze zo belangrijk voor AVR? Dat leggen onze site manager in Duiven, Remco Rutgers, en directeur van Van der Beek’s, Nico Groot Koerkamp, graag uit.

Van gedachten wisselen met…

Deze keer vroegen we Patrick Snik en Dominic Dullemond van AVR Duiven of het LASTIG of LEUK is om te innoveren en om te gaan met nieuwe technologieën? Hieronder hun inzichten en verrassende antwoorden…