AVR beklimt Prestatieladder Socialer Ondernemen!

Bij AVR staan we altijd open voor verbeteringen. Niet alleen op het gebied van milieu, maar op elk gebied. Daarom hebben we inmiddels de aspirant-status bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Daar zijn wij trots op! Maar uiteraard is het onze intentie om nog verder te stijgen op de prestatieladder.

Terug

Het doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt aan een fijne baan te helpen. Zo is het ook gegaan met Samer Alhajaly.

Samer Alhajaly is 27 jaar en komt uit Syrië, waar hij economie studeerde. Hij woont inmiddels 5 jaar in Nederland en werkt sinds 2 jaar bij AVR als verladingsoperator in Rozenburg. Dit betekent dat hij processen controleert als het gaat om de planning van de opslag in tanks. Hij houdt in de gaten of we ladingen kunnen ontvangen of dat er ruimte gemaakt moet worden door verwerking.

Samer vindt het een leuke baan, waarin hij zich nog verder wil ontwikkelen. Daarom volgt hij nog een extra opleiding waarin leren en werken worden gecombineerd. Eén dag per week werkt hij daarvoor bij verschillende bedrijven. Ontzettend leuk om ook ergens anders een kijkje in de keuken te mogen nemen, maar de collega’s bij AVR blijven volgens Samer toch wel het vriendelijkst. Zij voelen echt als familie. En dat is wel heel prettig als je eigen familie niet in Nederland woont, maar nog in Syrië. Gelukkig spreekt hij zijn ouders en zijn jongere broers heel regelmatig via Facetime, maar toch blijft het moeilijk om ze te moeten missen.

Voordat Samer bij AVR begon heeft hij als vrijwilliger gewerkt in de zorg en in een theater, waar hij zo’n beetje alle klussen deed. Zijn werk als vrijwilliger heeft er niet alleen voor gezorgd dat hij de taal goed leerde spreken, maar ook dat hij al veel heeft geleerd over de Nederlandse cultuur. Opvallend anders is wel de duidelijkheid hier in Nederland. Dat vindt hij eigenlijk wel heel fijn. Je weet wat je aan iemand hebt en waar je aan toe bent.

Naast zijn baan bij AVR vindt Samer het heerlijk om te fietsen als het mooi weer is. In Syrië deed hij dit bijna niet, omdat het gebied zo enorm bergachtig is. Hier gaat dat een stuk makkelijker. Daarnaast houdt hij ervan om gitaar te spelen, te tekenen en te schilderen. En dan vooral de oude plaatsen uit Syrië die nog in zijn geheugen zitten.

Samer is heel erg dankbaar voor alle kansen die hij in Nederland en bij AVR krijgt. Hij vindt het dan ook belangrijk om nog meer over Nederland te leren, met name over de geschiedenis. Ook wil hij zijn steentje bijdragen aan de toekomst door duurzaam te leven en te doen wat hij kan op dit gebied.

Bij AVR blijven werken, verder bouwen aan zijn carrière en een huis kopen!

Doelen en dromen van Samer Alhajaly

Meer berichten:

Een jaar na de brand zit afvalbedrijf AVR met grootste vastgoedclaim ooit!

Als een enorme brand bij de Rotterdamse afvalcentrale AVR eind september 2023 na ruim twee dagen eindelijk is geblust, overheerst bij ceo Yves Luca de opluchting: er zijn geen doden of gewonden gevallen. Hij beseft dan nog niet hoeveel ellende hem nog te wachten staat. ‘We waren verzekerd tot €500 mln. Daarmee redden we het waarschijnlijk niet.’

De eerste vraag voor de financial is: wie gaat dit betalen?

Een grote brand legde vorig jaar de grootste installatie van afvalverwerker AVR bijna een jaar stil. Wim Geuze, manager controlling, en zijn team van 10 controllers moesten flink aan de bak om operationele en financiële oplossingen te vinden en het bedrijf draaiende te houden.

De onmisbare rol van contractors

Contractors zijn een onmisbaar onderdeel van AVR. Maar wat doen ze precies en waarom zijn ze zo belangrijk voor AVR? Dat leggen onze site manager in Duiven, Remco Rutgers, en directeur van Van der Beek’s, Nico Groot Koerkamp, graag uit.