AVR behaalt ISO 50001 certificaat!

AVR heeft het certificaat ISO 50001 ontvangen. Dit is een mooie toevoeging aan onze andere ISO-normen (ISO 14001 voor milieu, ISO 9001 voor kwaliteit en ISO 45001 voor veiligheid). Maar belangrijker dan het certificaat zelf is dat het toepassen van ISO 50001 ons helpt bij het bereiken van twee strategische doelen: ten eerste onze operationele excellentie verbeteren en ten tweede onze energie- en grondstoffenefficiëntie maximaliseren.

Terug

We gaan als AVR onze energiehuishouding beter monitoren, verbeteren en onderhouden middels de ISO 50001. AVR onderwerpt het energiemanagement vrijwillig aan deze ISO-norm en beoordeelt en evalueert op basis daarvan de voortgang. (Lees ook: Meer grip op ons doel dankzij ISO 50001)

Hoewel efficiënt omgaan met energie een taak voor iedereen binnen AVR is, is energiemanagement een doorlopend proces met duidelijke rollen en verantwoordelijkheden. Zo is de rol van ISO 50001 coördinator belegd bij de procestechnoloog Plant Performance (Augustine Lisimba), waarbij ook een belangrijke rol is weggelegd voor de portfoliomanager energie van Energy & Residues (Theo Zorgdrager).

Audit

Met al onze ideeën, initiatieven en projecten verwachten we tot 2030 dat onze energie-efficiëntie (uitgedrukt aan de hand van de zogenaamde R50.001 formule) met 20% verbetert. Voor elke verwachting (KPI) en meting moeten we een sluitende onderbouwing kunnen tonen, waaraan berekeningen en verschillende referentiewaarden ten grondslag liggen. Dit betekent dat de implementatie van ISO 50001 veel inventarisaties heeft gevergd. Om het kwaliteitscertificaat te behalen en te behouden worden we regelmatig door een onafhankelijke partij ge-audit of het energiemanagementsysteem op de juiste wijze is geïmplementeerd en wordt nageleefd.

In december 2021 vonden de eerste audit sessies plaats in Rozenburg, Duiven en de overslagstations. Tijdens deze audit waren er enkele bevindingen die door AVR opgevolgd moesten worden om certificatie te finaliseren. De herhalingsaudit heeft op 28 maart plaatsgevonden en de bevindingen waren volgens de auditor op de juiste wijze opgevolgd en geïmplementeerd. We zijn trots dat we nu ISO 50001 gecertificeerd zijn.

Meer berichten:

Van gedachten wisselen met…

Deze keer vroegen we Patrick Snik en Dominic Dullemond van AVR Duiven of het LASTIG of LEUK is om te innoveren en om te gaan met nieuwe technologieën? Hieronder hun inzichten en verrassende antwoorden…

Rozenburg ontmoet Duiven

Hoewel de fabriek in Rozenburg nu niet draait, blijven we investeren in leren en ontwikkelen. Een aantal operators ging naar Duiven om ervaring op te doen met het stookproces en zich voor te bereiden op de herstart in Rozenburg.

Een dag meelopen met… Arnold op den Brouw!

In ‘De dag van…’ nemen we een kijkje achter de schermen van een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbijkomen. Maak kennis met Arnold op de Brouw die verantwoordelijk is voor de facilitaire voorzieningen, vooral rondom project Phoenix.

Van Chemisch Analist naar Procestechnoloog

Bij AVR zijn er volop mogelijkheden om je carrière te ontwikkelen. Carl Harkema is hier een mooi voorbeeld van. Na 3,5 jaar als analist op het lab is hij sinds januari dit jaar procestechnoloog bij de afdeling Plant Performance.

Waardevolle juridische samenwerking!

Bram Witsenburg, General Counsel en Company Secretary bij AVR Afvalverwerking is onlangs geïnterviewd voor de rubriek ‘Ik en mijn cliënt’ in het juridische magazine ‘Mr.’. In dit magazine delen een advocaat en een cliënt hun ervaringen over hun samenwerking. Zo ook met Elise Vos-Pronk, advocaat bij CMS Amsterdam. Zij staat AVR bij in diverse procedures op het gebied van aanbestedingsrecht. Regelmatig werken ze samen aan langdurige en soms internationale geschillen.