AVR helpt The Ocean Cleanup met sorteren plastic afval

Sinds 2020 heeft AVR een samenwerkingsverband met The Ocean Cleanup, een non-profit organisatie die technologie ontwikkelt om plastic afval te verwijderen uit de wereldzeeën en rivieren. Onlangs heeft AVR opnieuw een steentje bijgedragen aan het sorteren van het materiaal dat The Ocean Cleanup uit de oceanen heeft gevist.

Terug

In juni is er een succesvolle sorteeractie uitgevoerd op het terrein van AVR. De eerste 60 ton plastic die The Ocean Cleanup met hun System 002 (bijgenaamd Jenny) uit de oceaan verwijderd heeft, is naar Rotterdam vervoerd en vervolgens gesorteerd en geclassificeerd op onze locatie. Zestig tot zeventig procent bestaat uit kunststof visnetten en touwen. Het materiaal wordt doorgevoerd naar recyclingbedrijven en onderzoeksinstellingen voor hergebruik en onderzoek. Een mooi staaltje duurzame ketensamenwerking waar we trots op zijn.

Fotografie/video: The Ocean Cleanup

 

Meer berichten:

Een jaar na de brand zit afvalbedrijf AVR met grootste vastgoedclaim ooit!

Als een enorme brand bij de Rotterdamse afvalcentrale AVR eind september 2023 na ruim twee dagen eindelijk is geblust, overheerst bij ceo Yves Luca de opluchting: er zijn geen doden of gewonden gevallen. Hij beseft dan nog niet hoeveel ellende hem nog te wachten staat. ‘We waren verzekerd tot €500 mln. Daarmee redden we het waarschijnlijk niet.’

De eerste vraag voor de financial is: wie gaat dit betalen?

Een grote brand legde vorig jaar de grootste installatie van afvalverwerker AVR bijna een jaar stil. Wim Geuze, manager controlling, en zijn team van 10 controllers moesten flink aan de bak om operationele en financiële oplossingen te vinden en het bedrijf draaiende te houden.

De onmisbare rol van contractors

Contractors zijn een onmisbaar onderdeel van AVR. Maar wat doen ze precies en waarom zijn ze zo belangrijk voor AVR? Dat leggen onze site manager in Duiven, Remco Rutgers, en directeur van Van der Beek’s, Nico Groot Koerkamp, graag uit.