De dag van… Augustine Lisimba

In ‘De dag van…’ lopen we een dagje mee met een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er voorbij komen.

Terug

Naam: Augustine Lisimba
Leeftijd: 36 jaar
Woonachtig: Schiebroek Rotterdam
Relatiestatus: Woont samen met zijn vriendin Zhaohua
Functie: Procestechnoloog

07:00

De wekker gaat. Mijn vriendin begint eerder dan ik, dus zij doucht als eerste. Ik lees het nieuws, bekijk mijn agenda voor vandaag en controleer de verkeersomstandigheden om op het juiste moment te vertrekken. Om 8 uur rijd ik richting AVR.

08:30

Ik begroet mijn collega’s en start met het schrijven van mijn plan voor de dag (een systeem dat ik lang
geleden heb geleerd, ‘The Franklin Covey Time Management System’).

09:00

Mijn rol op de afdeling Plant Performance heeft met name te maken met de EfW, stoomlevering buurtbedrijven, WAS-BEC en Stadswarmte Noord en Zuid (energieverwaarding). De eerste uren zit ik achter de computer, check mijn mail, bekijk de dagelijkse rapportages van EnergyICT, Rozenburg Rapportage, het Energierapport en houd de energieprijzen op de energiemarkt in de gaten. Ook open ik onder ander de systemen WebHMI en EnergyICT, zodat ik de hele daglive het proces kan volgen. Ik merk problemen op met de stoomproductie en doe navraag bij mijn collega’s om de zaak op te lossen.

10:00

Het is tijd voor een korte ontbijtpauze.

10:15

Ik controleer de notities in Ultimo van de operators van de vorige nachtdienst. Een turbine is ’s nachts uitgevallen, dit moet ik even bespreken met betrokkenen. Ook controleer ik mijn dashboards in TrendMiner; het vacuüm in Turbine D is erg slecht. Ik reserveer tijd om te onderzoeken wat er aan de hand is. Andere updates krijg ik tijdens een bezoek aan mijn collega’s in de controlekamer.

12:00

Tijdens de lunchpauze ga ik met collega’s naar buiten voor een wandeling en om mijn lunch te nuttigen, een warme maaltijd meegenomen van huis.

13:00

Een keer per week loop ik een veiligheidsinspectieronde (VOR). Vandaag vind ik een brandblussysteem dat niet werkt en vraag een werkbon hiervoor aan.

14:00

AVR heeft onlangs het ISO 50001-certificaat behaald, de certificering van ons energiemanagementsysteem. Maar dit betekent niet dat we klaar zijn. Het is een continu proces. Vandaag houd ik me bezig met het script voor de ISO 50001-animatie en het bijwerken van het handboek voor energiebeheer. Tussendoor word ik gebeld door een collega om de mogelijke oorzaken van de erosie in de BEC en andere technische problemen te bespreken.

16:30

Het laatste deel van mijn dag besteed ik onder andere aandacht aan het verstrekken van technische informatie aan SHEQ en ondersteun een aantal collega’s die bezig zijn met hun studie.

17:30

Ik ga naar huis, loop hard, eet en breng tijd door met mijn vriendin.

Meer berichten:

Een jaar na de brand zit afvalbedrijf AVR met grootste vastgoedclaim ooit!

Als een enorme brand bij de Rotterdamse afvalcentrale AVR eind september 2023 na ruim twee dagen eindelijk is geblust, overheerst bij ceo Yves Luca de opluchting: er zijn geen doden of gewonden gevallen. Hij beseft dan nog niet hoeveel ellende hem nog te wachten staat. ‘We waren verzekerd tot €500 mln. Daarmee redden we het waarschijnlijk niet.’

De eerste vraag voor de financial is: wie gaat dit betalen?

Een grote brand legde vorig jaar de grootste installatie van afvalverwerker AVR bijna een jaar stil. Wim Geuze, manager controlling, en zijn team van 10 controllers moesten flink aan de bak om operationele en financiële oplossingen te vinden en het bedrijf draaiende te houden.

De onmisbare rol van contractors

Contractors zijn een onmisbaar onderdeel van AVR. Maar wat doen ze precies en waarom zijn ze zo belangrijk voor AVR? Dat leggen onze site manager in Duiven, Remco Rutgers, en directeur van Van der Beek’s, Nico Groot Koerkamp, graag uit.