Een dag in het leven van…

Voor De week van de Afvalhelden geeft onze logistiek manager Monique Praat een inkijkje in haar werkdag. Wat gebeurt er tussen 5.30 uur als haar wekker afgaat en 17 uur als ze het AVR-terrein in Duiven verlaat? Je leest het hier:

Terug

5.30 uur

De wekker gaat. Hup eruit, douchen, de katten en onze hond te eten geven, ontbijten en in de auto naar Duiven.

7.30 uur

Ik kom aan en er is al behoorlijk wat drukte in de menghal. Hier mengen we speciale stromen eerst voor, voor het latere verwerkingsproces in de bunker. De shovel is druk in de weer.

8.00 uur

Op maandagen is het altijd druk. We beginnen elke dag met een dagstart. Dat is een kort overleg met de meewerkend voormannen van dienst. Hoe hebben we het gisteren gedaan, hoe ziet de dag van vandaag eruit en wat zijn zaken waar we op de lange termijn mee bezig zijn?

Vandaag hebben we een bijzonder geval: in de papierpulp is een aantal stenen gevonden. Niet van ons terrein, dat heeft de meewerkend voorman al gecontroleerd. Deze zijn er dus bij de klant in gekomen. Heel vervelend, want de collega’s van productie zijn hier erg druk mee geweest. In de toekomst willen we dit voorkomen.

Later op de dag krijg ik een idee en bel collega Vincent in Rozenburg. Die hebben met de nascheidingsinstallatie ervaring met het automatisch scheiden van ongewenste materialen in de afvalstroom. Hij helpt me aan een contactpersoon. Ik bel meteen en bespreek met de projectleider of zij bij ons in Duiven kunnen helpen. Dat lijkt te kunnen. Ik ben benieuwd!

Daarna geef ik de voorraadstanden in die door mijn team zijn opgenomen. We hebben daar een speciaal systeem voor. Dit is belangrijk. Aan de hand daarvan bepalen we of we ergens moeten bijsturen en kan de manager productie de doorzet bepalen. Hij heeft de berekende getallen en ik de geschatte. Op een klein verschil na moeten deze getallen in lijn liggen met elkaar. Dat liggen ze niet. Vorige week zagen we dat ook al, daarom legt hij nu de vraag bij Onderhoud om de kranen te kalibreren.

Ik ben nog niet klaar. De planning van de TCI (thermische conversie installatie) is aan de beurt. We houden van beide installaties de planning en de daadwerkelijke aanvoer per dag bij. Zo houden we vinger aan de pols met betrekking tot de balans in het afval, maar ook de hoeveelheid. Het vuurtje moet immers wel blijven branden!

11.00 uur

Ik krijg bezoek van de firma Kooi. Wij huren hier een mobiele warmtebeeldcamera maar waarschijnlijk is er een goedkopere oplossing. We gaan eerst even het terrein op om de logistieke werkgebieden te bekijken en dan gaan we om de tafel.

12.30 uur

Na een snelle lunch check ik nog snel de laatste zaken voor het wekelijkse logistieke overleg.

13.00 uur

We starten met ons overleg. Onze coach is er ook met goede op- en aanmerkingen over punten waar we nog kunnen verbeteren.

14.00 uur

Het is tijd om naar wat e-mails te kijken en om de meetings van morgen voor te bereiden.

15.00 uur

Ik heb een overleg met mijn leidinggevende. We gaan lekker vlot door de openstaande punten heen. Daardoor hebben we niet het volle uur nodig.

17.00 uur

Het is mooi geweest voor vandaag, morgen weer een dag!

 

 

Bron: uitgevers van ‘Het Magazine voor en door Afvalhelden’: NVRD, Vereniging Afvalbedrijven en Transport en Logistiek Nederland.

Meer berichten:

Waardevolle juridische samenwerking!

Bram Witsenburg, General Counsel en Company Secretary bij AVR Afvalverwerking is onlangs geïnterviewd voor de rubriek ‘Ik en mijn cliënt’ in het juridische magazine ‘Mr.’. In dit magazine delen een advocaat en een cliënt hun ervaringen over hun samenwerking. Zo ook met Elise Vos-Pronk, advocaat bij CMS Amsterdam. Zij staat AVR bij in diverse procedures op het gebied van aanbestedingsrecht. Regelmatig werken ze samen aan langdurige en soms internationale geschillen.

Wonen in de toekomst!

Wanneer Olaf thuiskomt, komt zijn huis tot leven: lampen gaan vanzelf aan, de verwarming brengt de ruimte op de ideale temperatuur, en muziek speelt op precies het juiste volume. Deze slimme huisautomatisering is het resultaat van Olaf’s passie voor domotica. Dankzij deze technologie kan hij met een paar tikken op zijn smartphone of een eenvoudig stemcommando zijn huis op afstand bedienen en monitoren. Hij vertelt er enthousiast over.

Een dag meelopen met… Leendert van der Vliet!

In ‘De dag van…’ nemen we een kijkje achter de schermen van een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbijkomen. Maak kennis met Leendert van der Vliet, onze Smeerder. Samen met collega Richel Scorea zorgen zij ervoor dat alle installaties van AVR Rozenburg van olie en vet worden voorzien. Als smeerdienst zijn zij de oren en ogen van het hele terrein.

Jaarbericht 2023: Veerkracht

Afgelopen jaar kreeg AVR te maken met veel uitdagingen, maar één ding werd vooral duidelijk: de veerkracht van ons bedrijf. In het jaarbericht van 2023 lees je hoe we de tegenslagen hebben aangepakt en welke successen we hebben geboekt. Daarnaast komen ook de bijzondere verhalen van collega’s en onze operationele resultaten aan bod. Kortom, het jaarbericht 2023 biedt een mooi overzicht van een memorabel jaar.