AVR beklimt de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)!

Bij AVR staan we altijd open voor verbeteringen. Niet alleen op het gebied van milieu, maar op elk gebied. Daarom hebben we inmiddels de aspirant-status bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Daar zijn wij trots op! Maar uiteraard is het onze intentie om nog veel meer tredes te stijgen.

Terug

Wat is de PSO?

De PSO is geen vaag keurstempel, maar een objectief en wetenschappelijk onderbouwd keurmerk van TNO. Het is een meetinstrument dat inzichtelijk maakt in welke mate een onderneming bezig is met sociaal ondernemen. Het doel van de PSO is om meer mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt aan een fijne baan te helpen. Bij AVR doen we dit niet alleen door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door onze leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen.

Op naar de volgende trede!

De aspirant-status geeft aan dat AVR onafhankelijk getoetst is door een certificerende instelling en dat hieruit blijkt dat we aantoonbaar zijn gestart met socialer ondernemen. Het behalen van de Aspirant-status houdt ook in dat we binnen twee jaar toegroeien naar een tredeniveau op de PSO-Prestatieladder. Voor elke stap hoger op de Prestatieladder betekent het dat we meer werkgelegenheid bieden aan mensen uit de PSO-doelgroep. Oog hebben voor milieu én mens, dat past wat ons betreft prima in onze visie van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Meer berichten:

Van gedachten wisselen met…

Deze keer vroegen we Patrick Snik en Dominic Dullemond van AVR Duiven of het LASTIG of LEUK is om te innoveren en om te gaan met nieuwe technologieën? Hieronder hun inzichten en verrassende antwoorden…

Rozenburg ontmoet Duiven

Hoewel de fabriek in Rozenburg nu niet draait, blijven we investeren in leren en ontwikkelen. Een aantal operators ging naar Duiven om ervaring op te doen met het stookproces en zich voor te bereiden op de herstart in Rozenburg.

Een dag meelopen met… Arnold op den Brouw!

In ‘De dag van…’ nemen we een kijkje achter de schermen van een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbijkomen. Maak kennis met Arnold op de Brouw die verantwoordelijk is voor de facilitaire voorzieningen, vooral rondom project Phoenix.

Van Chemisch Analist naar Procestechnoloog

Bij AVR zijn er volop mogelijkheden om je carrière te ontwikkelen. Carl Harkema is hier een mooi voorbeeld van. Na 3,5 jaar als analist op het lab is hij sinds januari dit jaar procestechnoloog bij de afdeling Plant Performance.

Waardevolle juridische samenwerking!

Bram Witsenburg, General Counsel en Company Secretary bij AVR Afvalverwerking is onlangs geïnterviewd voor de rubriek ‘Ik en mijn cliënt’ in het juridische magazine ‘Mr.’. In dit magazine delen een advocaat en een cliënt hun ervaringen over hun samenwerking. Zo ook met Elise Vos-Pronk, advocaat bij CMS Amsterdam. Zij staat AVR bij in diverse procedures op het gebied van aanbestedingsrecht. Regelmatig werken ze samen aan langdurige en soms internationale geschillen.