Lampen van Studio Snowpuppe

Opvallen. Dat doen de lampen van Studio Snowpuppe. Echte kunstwerken, anders dan anders. En ook nog eens duurzaam. Je vindt ze nu ook in de ontvangstruimte van AVR.

Terug

Nellianna van den Baard en Kenneth Veenenbos zijn Studio Snowpuppe samen begonnen in 2009. Het ondernemerschap kriebelde en ze waren op zoek naar een product om zelf in de markt te zetten. Ze wilden graag een bedrijf starten waar ze hun creativiteit goed in kwijt konden.

Lamp van hout en papier

Studio Snowpuppe maakt lampen gemaakt van papier en hout. Die lampen worden met de hand gemaakt. Ze worden gevouwen met origami technieken en zijn inmiddels verkrijgbaar in vele soorten en maten. Rond, langwerpig, hoekig, gesloten, open. Alles kan. Studio Snowpuppe is geïnspireerd door de natuur. Ze denken hiermee niet de planeet te kunnen redden, maar willen de belasting op de natuur omlaag brengen. Bijvoorbeeld door niks toe te voegen wat niet nodig is en met natuurlijke, afbreekbare materialen te werken.

Studio Snowpuppe is geïnspireerd door de natuur. Ze denken hiermee niet de planeet te kunnen redden, maar willen de belasting op de natuur omlaag brengen.

Het geheime recept

Elke lamp begint als één of meerdere platte vellen papier. Die worden ingekocht bij een leverancier. Voor ieder model heeft de studio een mal laten maken. Daarmee wordt met een grote machine het vouwpatroon van de lamp in het papier geperst. Voor elk type lamp is dus een andere mal nodig. Hierna worden de vellen met de hand gevouwen tot mooie lampen.

Studio Snowpuppe in de ontvangstruimte

De lampen in de ontvangstruimte van AVR zijn het model Signature. Dit was het eerste model van Studio Snowpuppe. De lampen worden getransporteerd in kokervorm, en pas bij het ophangen wordt het gevouwen tot bol. Met minimale materialen willen zij producten maken die het koude licht van spaarlampen warm en gezellig maken. De lampen voor AVR zijn gemaakt van 100 procent gerecycled papier. Sta je niet in de ruimte maar ben je benieuwd hoe de lampen en onze ontvangstruimte eruit zien? Klik dan hier!

lampen

Samenwerkingen

AVR heeft een 100 procent waste based ontvangstruimte gecreëerd. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen. We zijn heel goed in het verwerken van restafval, maar architectuur is niet onze grootste kracht. Daarom hebben Fokkema & Partners en Architectuur Maken deze taak op zich genomen. Ook in interieurinrichting zijn wij geen uitblinkers. Grote dank aan Gielissen voor hun mooie werk. Wij zijn trots!

Benieuwd welke ondernemers nog meer hebben bijgedragen aan deze ontvangstruimte? Houd onze blogs in de gaten om dit te ontdekken. Je kunt natuurlijk ook gewoon even langskomen. Scan het item waar je benieuwd naar bent, terwijl je rustig rondloopt.

Meer berichten:

Welke tas is het beste voor het milieu?

Ga je boodschappen doen of winkelen? Neem dan je eigen stevige tas mee. Gratis plastic tasjes zijn sinds begin 2016 verboden. Daardoor is het aantal plastic tassen met 80 procent afgenomen naar 35 plastic tassen per persoon per jaar. Een papieren tas is niet beter voor het milieu.

Het Groene Woud is twee AVR-bomen rijker!

Bij AVR blijft ‘zero waste’ het uitgangspunt, ook op het gebied van CO2. We zijn goed op weg met het afvangen van CO2, doorleveren aan de glastuinbouw en het verwerken tot bouwstof, maar soms moet je je meerdere erkennen. In dit geval in een boom. Die neemt CO2 niet alleen op, maar maakt er ook nog eens zuurstof van!

Duurzame werkplek voor AVR Duiven

AVR Duiven is gevestigd op het duurzaamste Nederlandse bedrijventerrein van 2020! Bedrijventerrein Innofase deed mee aan de Circular Economy Award, met prestigieuze mededingers als het Schiphol Trade Park en het Werkspoorkwartier in Utrecht. Uiteindelijk werd Innofase uitgeroepen tot ‘het beste voorbeeld van de circulaire economie.’ Het resultaat van goed teamwork!

Importheffing op afval? Dat kan groener!

December 2019: het Urgenda-vonnis verplicht de Nederlandse Staat om meer te doen tegen de uitstoot van broeikasgassen. Dat leidde er begin 2020 toe dat het kabinet een importheffing invoerde op afval. AVR roept nu samen met ARN, Attero en EEW onder de naam ‘De Afvalvergroeners’ op tot afschaffing van de importheffing. Niet op basis van onderbuikgevoel, maar met cijfers en feiten. AEC’s leveren namelijk juist een duurzame bijdrage aan de transitie naar een circulaire economie in 2050!

Mechanisch scheiden heeft de toekomst!

In de afgelopen tien jaar heeft de scheidingstechniek snelle stappen vooruit gemaakt. Daardoor kunnen we niet alleen méér plastic en drankenkartons uit het restafval halen dan je thuis kunt doen, maar is dit ook nog eens van steeds betere kwaliteit.