Duurzame werkplek voor AVR Duiven

AVR Duiven is gevestigd op het duurzaamste Nederlandse bedrijventerrein van 2020! Bedrijventerrein Innofase deed mee aan de Circular Economy Award, met prestigieuze mededingers als het Schiphol Trade Park en het Werkspoorkwartier in Utrecht. Uiteindelijk werd Innofase uitgeroepen tot ‘het beste voorbeeld van de circulaire economie.’ Het resultaat van goed teamwork!

Terug

Alle bedrijven op het terrein richten zich voornamelijk op het hergebruiken van grondstoffen en energie. De insteek van AVR en de andere tien bedrijven is dat wat voor de een afval is, door de ander weer hergebruikt kan worden. Zo levert AVR koolstofdioxide (CO2) die vrijkomt bij de verbranding van restafval aan tuinders, die dit broeikasgas gebruiken om gewassen sneller te laten groeien. Rioolwaterzuivering Waterschap Rijn en IJssel levert het koelwater dat bij het zuiveringsproces overblijft door aan recyclingsbedrijf 4PET, dat daardoor geen drinkwater hoeft te gebruiken. De jury noemt Innofase ‘een voorbeeld voor andere terreinen met dit soort ambities.’

We zijn trots dat we samen met onze buren dit resultaat hebben behaald. Wat ons betreft een bevestiging dat samenwerking dé sleutel is tot een circulaire economie!

De jarenlange samenwerking met deze bedrijven aan een circulaire economie, wordt nu beloond met een Award. We zijn trots op deze waardering en dit mooie resultaat.
– Robert Hageman, Manager Operations

Fotografie bedrijventerrein InnoFase in Duiven © innofase.com

Meer berichten:

Welke tas is het beste voor het milieu?

Ga je boodschappen doen of winkelen? Neem dan je eigen stevige tas mee. Gratis plastic tasjes zijn sinds begin 2016 verboden. Daardoor is het aantal plastic tassen met 80 procent afgenomen naar 35 plastic tassen per persoon per jaar. Een papieren tas is niet beter voor het milieu.

Het Groene Woud is twee AVR-bomen rijker!

Bij AVR blijft ‘zero waste’ het uitgangspunt, ook op het gebied van CO2. We zijn goed op weg met het afvangen van CO2, doorleveren aan de glastuinbouw en het verwerken tot bouwstof, maar soms moet je je meerdere erkennen. In dit geval in een boom. Die neemt CO2 niet alleen op, maar maakt er ook nog eens zuurstof van!

Importheffing op afval? Dat kan groener!

December 2019: het Urgenda-vonnis verplicht de Nederlandse Staat om meer te doen tegen de uitstoot van broeikasgassen. Dat leidde er begin 2020 toe dat het kabinet een importheffing invoerde op afval. AVR roept nu samen met ARN, Attero en EEW onder de naam ‘De Afvalvergroeners’ op tot afschaffing van de importheffing. Niet op basis van onderbuikgevoel, maar met cijfers en feiten. AEC’s leveren namelijk juist een duurzame bijdrage aan de transitie naar een circulaire economie in 2050!

Mechanisch scheiden heeft de toekomst!

In de afgelopen tien jaar heeft de scheidingstechniek snelle stappen vooruit gemaakt. Daardoor kunnen we niet alleen méér plastic en drankenkartons uit het restafval halen dan je thuis kunt doen, maar is dit ook nog eens van steeds betere kwaliteit.

AVR in EenVandaag

Onze commercieel directeur Jasper de Jong was woensdag 2 september te zien in het tv-programma EenVandaag. Centraal stond het vraagstuk van afval scheiden bij de bron of doormiddel van nascheiding. En als je een expert zoekt op het gebied van afval scheiden? Dan kom je bij AVR.