AVR gaat samenwerking aan met The Ocean Cleanup

AVR heeft een overeenkomst gesloten met The Ocean Cleanup, de non-profit organisatie die technologie ontwikkelt om plastic te verwijderen uit de wereldzeeën, voor het ter beschikking stellen van hun locatie om het opgevangen afval te onderzoeken en te analyseren.

Terug

Het afval wordt bij AVR gereedgemaakt voor vervoer naar specialistische bedrijven op het gebied van verwerken en hergebruiken van plastics. Beide partijen benadrukken hierbij dat de samenwerking zich concentreert op logistieke ondersteuning (opslag en faciliteiten voor het sorteren van het opgevangen afval) en onderzoek, en niet gericht is op verbranding van het materiaal van The Ocean Cleanup.

AVR is blij en trots dat het op deze manier een steentje kan bijdragen aan het grote probleem van plastic in zee. Jasper de Jong, commercieel directeur van AVR: “The Ocean Cleanup is een organisatie die wereldwijd opzien baart, omdat het op een innovatieve manier in staat is om plastic uit zee te halen. Dat is enorm knap. Deze samenwerking past heel goed in onze doelstelling om bij te dragen aan een schone en duurzame wereld waarin niets onbenut blijft. Wij leveren als afvalverwerker op grote schaal warmte en vangen CO2 op voor hergebruik in de glastuinbouw. Daarnaast hebben wij Nederlands grootste plastic scheidingsinstallaties die plastic uit huishoudelijk afval haalt.”

Het plastic van The Ocean Cleanup wordt gesorteerd en geclassificeerd op het terrein van AVR en hiervandaan doorgevoerd naar recyclingbedrijven en onderzoeksinstellingen. De bedoeling is dat het plastic zoveel mogelijk wordt hergebruikt in nieuwe producten.

Afbeeldingen: The Ocean Cleanup

Meer berichten:

Welke tas is het beste voor het milieu?

Ga je boodschappen doen of winkelen? Neem dan je eigen stevige tas mee. Gratis plastic tasjes zijn sinds begin 2016 verboden. Daardoor is het aantal plastic tassen met 80 procent afgenomen naar 35 plastic tassen per persoon per jaar. Een papieren tas is niet beter voor het milieu.

Het Groene Woud is twee AVR-bomen rijker!

Bij AVR blijft ‘zero waste’ het uitgangspunt, ook op het gebied van CO2. We zijn goed op weg met het afvangen van CO2, doorleveren aan de glastuinbouw en het verwerken tot bouwstof, maar soms moet je je meerdere erkennen. In dit geval in een boom. Die neemt CO2 niet alleen op, maar maakt er ook nog eens zuurstof van!

Duurzame werkplek voor AVR Duiven

AVR Duiven is gevestigd op het duurzaamste Nederlandse bedrijventerrein van 2020! Bedrijventerrein Innofase deed mee aan de Circular Economy Award, met prestigieuze mededingers als het Schiphol Trade Park en het Werkspoorkwartier in Utrecht. Uiteindelijk werd Innofase uitgeroepen tot ‘het beste voorbeeld van de circulaire economie.’ Het resultaat van goed teamwork!

Importheffing op afval? Dat kan groener!

December 2019: het Urgenda-vonnis verplicht de Nederlandse Staat om meer te doen tegen de uitstoot van broeikasgassen. Dat leidde er begin 2020 toe dat het kabinet een importheffing invoerde op afval. AVR roept nu samen met ARN, Attero en EEW onder de naam ‘De Afvalvergroeners’ op tot afschaffing van de importheffing. Niet op basis van onderbuikgevoel, maar met cijfers en feiten. AEC’s leveren namelijk juist een duurzame bijdrage aan de transitie naar een circulaire economie in 2050!

Mechanisch scheiden heeft de toekomst!

In de afgelopen tien jaar heeft de scheidingstechniek snelle stappen vooruit gemaakt. Daardoor kunnen we niet alleen méér plastic en drankenkartons uit het restafval halen dan je thuis kunt doen, maar is dit ook nog eens van steeds betere kwaliteit.