Altrad Hertel Industrial Services winnaar AVR veiligheidstrofee

Vandaag heeft Altrad Hertel, een internationale industriële onderhoudspartner voor ondere andere werken op hoogte, isolatie en schilderen, de AVR veiligheidsprijs in ontvangst genomen. De prijs wordt jaarlijks door AVR uitgereikt aan een contractor die excellente kwaliteit laat zien op het gebied van veiligheid.

Terug

Waarom Hertel?

Patrick Vanrolleghem, Senior Veiligheidskundige bij AVR: “Ook voor 2018 hebben we weer kritisch met elkaar bekeken welke contractor in aanmerking zou komen voor onze trofee. Hertel kwam als winnaar uit de bus. De steigerbouwer werkt veel samen met collega’s die geen Nederlands spreken. Dat maakt communiceren soms best lastig. Toch verloopt de communicatie met Altrad Hertel collega’s goed, ondanks de taalbarrière. Daarnaast is het PBM-gedrag (Persoonlijke Beschermingsmiddelen zoals helm, bril en overall) voorbeeldig te noemen. Daarmee is Altrad Hertel ook een voorbeeld voor onze eigen mensen. Ook al wordt er zo veilig mogelijk gewerkt, toch vindt er wel eens een incident plaats. “De adequate manier van reageren door Altrad Hertel, samen met de eerder genoemde punten, maakt hen een terechte winnaar van die felbegeerde veiligheidstrofee.”

Wat vindt Hertel van deze prijs?

Mark van Oorschot, Regiomanager West bij Altrad Hertel: “Wij voelen ons vereerd deze mooie prijs te ontvangen. Uiteraard hebben onze mannen dagelijks te maken met veiligheidsissues. Het is geweldig deze symbolische prijs te krijgen voor alle moeite die we erin steken om zo veilig mogelijk te werken. Het gaat niet altijd overal even goed en het kan altijd beter. Toch ook is het ook belangrijk om eens de aandacht te leggen op de zaken die wél goed gaan.

Waarom een veiligheidsprijs?

Patrick: “ Bij alle werkzaamheden die we uitvoeren bij AVR staat veiligheid voorop. En er gaat ook wel eens wat mis helaas. Maar in plaats van alleen maar de focus op het negatieve wilden we nu ook eens een beloning in het leven roepen voor onze contractors om hen in het zonnetje te zetten. En dus zijn we in 2017 gestart met het uitreiken van deze prijs. Contractors maken veel uren op het terrein van AVR in zowel Duiven als Rozenburg.
AVR speelt een belangrijke rol in het faciliteren van een veilige werkplek. Het uitreiken van een prijs aan een externe partij geeft ook weer een boost aan onze eigen AVR collega’s, om elke dag alert te zijn op veiligheid. We willen een veilige omgeving creëren die uiteraard voldoet aan alle wet- en regelgeving, maar waar onze mensen elke dag én nacht weer met een veilig gevoel hun werkzaamheden kunnen verrichten. Dus als we zien dat contractors echt dat stapje extra doen om de veiligheid van hun eigen personeel en die van anderen te waarborgen dan worden wij daar heel blij van.”

Het is de eerste keer dat Altrad Hertel deze veiligheidsprijs ontvangt. “Dit smaakt naar meer, we gaan ons uiterste best doen om de prijs ook in 2019 weer in de wacht te slepen” aldus Jacques Knobbe, Projectleider bij Altrad Hertel.

Experts op het gebied van steigerbouw

AVR en Altrad Hertel werken sinds 2010 met elkaar samen. Altrad Hertel verzorgt o.a. de steigerbouw op het terrein van AVR in zowel Duiven als Rozenburg zodat op een veilige manier op hoogte gewerkt kan worden zonder extra PBM maatregelen. Daarnaast is Altrad Hertel expert in de inzet van een rope-access team op plekken waar moeilijk met steigers gewerkt kan worden. De steigerbouwer is het hele jaar werkzaam op de twee fabrieksterreinen van AVR. AVR heeft 426 vaste medewerkers en werkt met een groot aantal contractors samen om heel specifieke werkzaamheden te verrichten.

Meer berichten:

Van gedachten wisselen met…

Deze keer vroegen we Patrick Snik en Dominic Dullemond van AVR Duiven of het LASTIG of LEUK is om te innoveren en om te gaan met nieuwe technologieën? Hieronder hun inzichten en verrassende antwoorden…

Rozenburg ontmoet Duiven

Hoewel de fabriek in Rozenburg nu niet draait, blijven we investeren in leren en ontwikkelen. Een aantal operators ging naar Duiven om ervaring op te doen met het stookproces en zich voor te bereiden op de herstart in Rozenburg.

Een dag meelopen met… Arnold op den Brouw!

In ‘De dag van…’ nemen we een kijkje achter de schermen van een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbijkomen. Maak kennis met Arnold op de Brouw die verantwoordelijk is voor de facilitaire voorzieningen, vooral rondom project Phoenix.

Van Chemisch Analist naar Procestechnoloog

Bij AVR zijn er volop mogelijkheden om je carrière te ontwikkelen. Carl Harkema is hier een mooi voorbeeld van. Na 3,5 jaar als analist op het lab is hij sinds januari dit jaar procestechnoloog bij de afdeling Plant Performance.

Waardevolle juridische samenwerking!

Bram Witsenburg, General Counsel en Company Secretary bij AVR Afvalverwerking is onlangs geïnterviewd voor de rubriek ‘Ik en mijn cliënt’ in het juridische magazine ‘Mr.’. In dit magazine delen een advocaat en een cliënt hun ervaringen over hun samenwerking. Zo ook met Elise Vos-Pronk, advocaat bij CMS Amsterdam. Zij staat AVR bij in diverse procedures op het gebied van aanbestedingsrecht. Regelmatig werken ze samen aan langdurige en soms internationale geschillen.