Gemiddeld 60 procent CO2-reductie door stadswarmte in 2019
Stadswarmte wordt duurzamer. Dankzij stadswarmte zijn we steeds minder afhankelijk van aardgas. Samen met onze partner Vattenfall Warmte brengen we fossielvrij leven weer een stap dichterbij. Afvalenergiebedrijf AVR draagt als belangrijkste bron bij aan een warmtevoorziening die voor de gebruikers zowel makkelijk als milieuvriendelijk is.
Woningen en bedrijven die overstappen van een cv-ketel op gas naar stadswarmte, zorgden voor een CO2-reductie van gemiddeld 60% in 2019. Vergeleken met het jaar ervoor is dit een verbetering van 6%. In totaal is er in 2019 met stadswarmte en duurzame koude van Vattenfall 253.592 ton minder CO2-uitstoot geweest. Dit staat ongeveer gelijk aan de reductie die 123 windturbines van 2 MW in een jaar kunnen bereiken.
74% CO2-reductie in Rotterdam
Voor het warmtenet in Rotterdam, inclusief Hoogvliet, geldt dat de CO2-reductie op het inmiddels vertrouwde hoge niveau blijft, met een reductieresultaat van 73,7%. Woningen en bedrijven die aangesloten zijn op het warmtenet van Vattenfall hebben 11.659 ton CO₂-uitstoot vermeden. Hiervoor zouden 6 windturbines van 2 MW nodig zijn gedurende een jaar. Bekijk hier de CO2-reductieresultaten van Rotterdam.
82% CO₂-reductie in regio Arnhem
In Arnhem, Duiven en Westervoort hebben bewoners en bedrijven die op het warmtenet zijn aangesloten samen maar liefst 36.869 ton CO₂-uitstoot vermeden. Dit komt overeen met 80 voetbalvelden vol met zonnepanelen. De CO2-reductie van het warmtenet is hiermee met 2,6% toegenomen naar 81,5%. Regio Arnhem is één van de meest duurzame en schone warmtenetten in Nederland. Hier wordt al jaren achtereen een zeer hoge CO₂-reductie gerealiseerd met stadswarmte. Bekijk hier de CO2-reductieresultaten van Arnhem, Duiven en Westervoort.
Benieuwd hoe zo’n warmtenet in elkaar zit? Bekijk de video veelgestelde vragen over stadswarmte.