AVR en Covid-19 Corona

AVR heeft een protocol ten aanzien van virussen, zoals corona. Wij houden de situatie rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten en waar nodig verscherpen wij onze maatregelen verder om onze werkplekken veilig en gezond te houden. We willen uiteraard besmetting en verspreiding voorkomen. Dit protocol is daarmee een ‘levend’ document: het wordt steeds bijgewerkt naar nieuwe inzichten op basis van advies van onder andere het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), GGD, Overheid, Arbodienst(en) en overige expertise, danwel ervaringsbronnen. Regelmatig verzorgen we updates naar ons personeel, contractors, leveranciers en klanten.

Terug

Maatregelen tegen het coronavirus

Het is belangrijk te realiseren dat het coronavirus naar verwachting langere tijd aanwezig zal blijven. Daarbij zullen de gevolgen van de huidige uitbraak nog langere tijd merkbaar blijven. Het is van belang dat ons bedrijf optimaal blijft functioneren. Vermijding en vertraging van verspreiding van het virus is essentieel om grootschalige afwezigheid van werknemers en piekbelasting van de gezondheidszorg te voorkomen. AVR volgt de richtlijnen van RIVM en de overheid en heeft de volgende maatregelen genomen om het risico op een uitbraak van het Coronavirus te beperken. We blijven dit, samen met eventueel opschaling aan maatregelen, regelmatig via de diverse kanalen communiceren. Dit is belangrijk, omdat AVR Afvalverwerking B.V. behoort tot de aangewezen cruciale beroepsgroepen (vanuit de Rijksoverheid).

Communicatie naar leveranciers en klanten

Onze inkoop afdeling informeert waar nodig en gewenst onze leveranciers over ons protocol, waarbij maatregelen opgeschaald kunnen worden naar de omvang die de pandemie daartoe vraagt. Natuurlijk verzorgt onze commerciële afdeling waar gewenst en nodig is onze klanten en tevens verzorgen zij de communicatie en de woordvoering. Daartoe wordt vanzelfsprekend de situatie nauwlettend gevolgd alsmede de adviezen vanuit gezondheidsorganisaties, zoals het RIVM en (lokale en nationale) overheidsinstanties.

Onze kernboodschap is dat wij het belangrijk vinden om onze klanten te informeren over wat AVR doet om haar medewerkers gezond en veilig te houden en hoe we onze dienstverlening kunnen garanderen. Veiligheid van onze mensen garanderen is fundamenteel voor onze manier van werken en daarom gebruiken wij diverse interne educatie- en bewustwordingscommunicatie over dit onderwerp.

Het Coronavirus verspreidt zich door contact met mensen en dieren. Het kan niet lang overleven buiten een lichaam en de aanname is dat het niet overdraagbaar is via materialen, zoals afval. Omdat onze operationele medewerkers allemaal werken met Persoonlijke Beschermingsmiddelen, verwachten wij op dit moment niet dat het virus van invloed is op onze dagelijkse werkzaamheden. Dit, omdat direct contact met materialen wordt vermeden.

Maatregelen operationele primaire processen

Daarnaast hebben wij verscherpte maatregelen genomen om de voortgang van onze operationele primaire processen veilig te stellen door bijvoorbeeld het scheiden van fysieke overdracht in alle ploegendiensten en aanwezigheid van andere uitvoering alleen op strikt noodzakelijke basis op onze locaties laten plaatsvinden. Uitoefening van functies die niet noodzakelijkerwijs op een AVR-locatie plaats moeten vinden, werken vanuit huis. Wanneer toch op AVR-locatie gewerkt wordt, zijn strikte controle- en hygiëne maatregelen van toepassing. Wij roepen daarbij een ieder op om zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen. Dit onder andere door alleen te komen wanneer er geen sprake is van klachten; individueel of in de directe leefomgeving (gezin, huisgenoten) en gepaste fysieke afstand te behouden. Werkomgevingen worden extra schoongemaakt. Wij nemen verantwoordelijkheid voor onszelf en voor elkaar, letten op elkaars veiligheid en gezondheid en helpen elkaar.

Er is een speciaal team samengesteld dat alle ontwikkelingen omtrent het virus nauwlettend volgt. Als de situatie ineens verandert dan zijn we voorbereid om daarin de nodige vervolgstappen snel te nemen. Indien nodig informeren wij daarover ook onze klanten en leveranciers.

Voor verdere vragen naar aanleiding van onze berichten kan door klanten contact opgenomen worden met de betreffende accountmanager en door leveranciers met de betreffende inkoper.

Meer berichten:

Scandinavische schouders eronder!

Bij AVR zijn we dankbaar voor de steun die we hebben ontvangen van onze Scandinavische partners tijdens de uitdagende periode na de brand in onze installatie. Momenteel hebben we onze nascheidingsinstallatie in Rotterdam weer gedeeltelijk operationeel en het afval dat daaruit voortkomt, wordt deels naar Scandinavische landen getransporteerd voor verdere verwerking. We hebben onlangs ons eerste transport naar deze regio voltooid, wat een belangrijke stap is in ons herstelproces.

De dag van… Jack Koot!

In ‘De dag van…’ lopen we een dagje mee met een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er voorbij komen.

Een dag meelopen met… Rob Looman!

In ‘De dag van…’ lopen we een dagje mee met een AVR-medewerker en welke werkzaamheden er zo voorbij komen. Rob geeft sturing aan de afdeling Werktuigbouwkunde. Zij zijn verantwoordelijk voor het reguliere onderhoud bij AVR Duiven.